Cont nou
Am uitat parola
   
    
  autentificare automata
       
   Agenda Contacte    Cluburi    Downloads    Top Poze    Director Web    Felicitari    Culinar    Anunturi
   Subtitrari    Wallpapers    Bancuri    Poze    Filme    Texte    Jocuri    Trivia

23.01.2018  

Hi24 Prima pagina
  Culinar
Aperitive-gustari (137)
Preparate din legume (205)
Preparate din carne (232)
Preparate din peste (55)
Supe-ciorbe (99)
Sosuri (29)
Dulciuri (359)
   Creme-spume (58)
   Inghetate (14)
» Aluaturi (44)
   Fursecuri (50)
   Bomboane-ciocolata (10)
   Torturi (24)
   Prajituri (152)
   Salate (7)
Bauturi (79)
Conserve legume (29)
Conserve fructe (30)
Budinci (78)
  Curs valutar
curs valutar complet
convertor valutar
 
 Retete  
  Aluaturi
  CAUTA in culinar pe site  
Voteaza
 
rank : 7.94
Aluaturi care se desfac in foi, pentru placinta sau rulouri
Ingrediente
300 g faina, 200 g margarina, unt, sau untura, un ou, o lingura zeama lamiie (15 ml), 1/2 lingurita sare, 120 ml apa sau lapte.

Mod de preparare
Intr-un lighenas, se freaca cu furculita 100 g grasime, tinuta putin la cald, ca sa fie moale, apoi se adauga oul intreg, coaja si zeama de lamiie, sarea, apa si, la urma, faina. Se amesteca bine si apoi se framinta cu mina cca 10 minute, pina cind aluatul se desprinde de mina si de vas. Se pune apoi pe masa, pe foaie de nylon, presarata bine cu faina, se modeleaza cu mina in forma de dreptunghi
si apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina mai elastic. Dupa aceea se intinde in foaie dreptunghiulara de 5-6 mm grosime care se imparte, pe latura mai lunga, in 3 parti egale, marcindu-le cu 2 linii superficiale. Doua parti alaturate se ung cu grasimea ramasa, frecata putin ca sa fie moale, apoi foaia se impatureste in trei ca la aluatul frantuzesc. Aluatul se intinde, din nou in foaie cu grosime de 5-6 mm, care, apoi, se indoaie in jumatate si inca odata in jumatate; vor rezulta astfel mai multe foi suprapuse. Aluatul se tine la frigider 20 minute, apoi se intinde in foaie de 3-4 mm din care se fac rulouri umplute cu brinza, carne, fructe. Aluatul este suficient pentru 3 rulouri coapte in tava mijlocie de 33/23 cm sau ceva mai mare.
 
Hi24 Prima pagina
  Sondaj  
Credeti ca un servici ce rapeste multe ore pe zi, afecteaza sanatatea ?
Fara indoiala
Depinde de servici
Nu are nicio legatura
  Hint
Fiecare utilizator are dreptul de a-si urca maxim 3 poze in fiecare din categoriile existente in sectiune Top Poze, de asemenea el poate vota sau adauga un comentariu oricarei poze din aceasta sectiune.


  Intrebari Trivia

Crezi ca le stii pe toate?
Testeaza-ti cunostintele generale raspunzand la intrebarile noastre.

  Newsletter
Abonati-va la newsletter-ul Hi24 si veti fi la curent cu toate noutatile
 
  Contact    Publicitate    Copyright © 2006 HI24.ro - Termeni si conditii de utilizare