Cont nou
Am uitat parola
   
    
  autentificare automata
       
   Agenda Contacte    Cluburi    Downloads    Top Poze    Director Web    Felicitari    Culinar    Anunturi
   Subtitrari    Wallpapers    Bancuri    Poze    Filme    Texte    Jocuri    Trivia

21.04.2018  

Hi24 Prima pagina
  Culinar
Aperitive-gustari (137)
Preparate din legume (205)
Preparate din carne (232)
Preparate din peste (55)
Supe-ciorbe (99)
Sosuri (29)
Dulciuri (359)
   Creme-spume (58)
   Inghetate (14)
   Aluaturi (44)
» Fursecuri (50)
   Bomboane-ciocolata (10)
   Torturi (24)
   Prajituri (152)
   Salate (7)
Bauturi (79)
Conserve legume (29)
Conserve fructe (30)
Budinci (78)
  Curs valutar
curs valutar complet
convertor valutar
 
 Retete  
  Fursecuri
  CAUTA in culinar pe site  
Voteaza
 
rank : 7.92
Baghete cu nuci sau alune
Ingrediente
Aluatul: un ou intreg mare (60 g ), un galbenus, 280 g nuci sau alune, 280 g zahar pudra, o lingura rom sau zeama de lamiie (15 ml)
Glazura: un albus, 140 g zahar pudra, o lingura zeama de lamiie, un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare
Oul intreg si galbenusul se freaca cu zaharul pudra si romul, 10 minute, sau 2 minute, cu mixerul. Nucile sau alunele se pun dinainte in tava si se lasa la cuptor, la foc mijlociu, 10 minute, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le din cind in cind cu lingura, ca sa nu se rumeneasca , ci numai sa capete gust bun de prajit; se freaca apoi intre palme, ca sa se indeparteze cojile uscate si se trec prin masina de nuci. Nucile sau alunele macinate se amesteca cu ouale frecate si se framinta, apoi, cu mina, ca o pasta, 1-2 minute. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata cu pesmet din biscuiti, cernut, sau cu nuca macinata si i se da forma de dreptunghi, presind cu palma, ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte. Se intinde cu sucitorul in foaie de 1/2 cm grosime, presarind si deasupra pesmet sau nuca, ca sa nu se lipeasca de sucitor. Foaia se taie toata odata in baghete de 2/4 cm, cu cutitul trecut prin faina. Pentru glazura, se bate albusul spuma, cu furculite, se adauga zaharul pudra, zeama de lamiie, si zaharul vanilat si se amesteca, apoi, circular 5-6 minute, pina cind se topeste bine zaharul si spuma capata consistenta unei smintini groase care curge putin. Se desarta in lungul si latul baghetelor si se niveleaza cu lama unui cutit inoxidabil. Se tapeteaza 2-3 tavi cu hirtie alba. Se introduce lama unui cutit de masa, trecuta prin faina, sub fiecare bagheta si se asaza pe hirtia alba; distanta dintre ele trebuie sa fie de 1 1/2 cm.Tava se introduce in cuptor, la foc mijlociu, cu usa cuptorului complet deschisa si se lasa cca 30 minute. Dupa 15 minute, se intoarce tava in cuptor; albusul va fi usor rumenit. Daca se inchide usa cuptorului, baghetele cresc mult si se deformeaza. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se usuce bine pe un platou, in bucatarie. Se pot pastra mult tinp, in cutie de carton inchisa.
 
Hi24 Prima pagina
  Sondaj  
Sunteti fumator ?
Da, fumez din placere
Da, sunt dependent
Am reusit sa ma las
Nu am fumat niciodata
  Hint
Iti poti crea propria agenda online, unde poti salva diferite informatii utile despre contacte tale, pentru fiecare intrare poti stoca pana la 4 numere de telefon, adresa, codul postal precum si adresa de email sau ID-ul de messenger.


  Intrebari Trivia

Crezi ca le stii pe toate?
Testeaza-ti cunostintele generale raspunzand la intrebarile noastre.

  Newsletter
Abonati-va la newsletter-ul Hi24 si veti fi la curent cu toate noutatile
 
  Contact    Publicitate    Copyright © 2006 HI24.ro - Termeni si conditii de utilizare