Cont nou
Am uitat parola
   
    
  autentificare automata
       
   Agenda Contacte    Cluburi    Downloads    Top Poze    Director Web    Felicitari    Culinar    Anunturi
   Subtitrari    Wallpapers    Bancuri    Poze    Filme    Texte    Jocuri    Trivia

21.11.2017  

Hi24 Prima pagina
  Culinar
Aperitive-gustari (137)
Preparate din legume (205)
Preparate din carne (232)
Preparate din peste (55)
Supe-ciorbe (99)
Sosuri (29)
Dulciuri (359)
   Creme-spume (58)
   Inghetate (14)
» Aluaturi (44)
   Fursecuri (50)
   Bomboane-ciocolata (10)
   Torturi (24)
   Prajituri (152)
   Salate (7)
Bauturi (79)
Conserve legume (29)
Conserve fructe (30)
Budinci (78)
  Curs valutar
curs valutar complet
convertor valutar
 
 Retete  
  Aluaturi
  CAUTA in culinar pe site  
Voteaza
 
rank : 7.17
Aluaturi care se desfac in foi (II)
Ingrediente
500 g faina , 200 ml apa, 300 g unt, margarina sau untura, un ou, 15 ml zeama de lamiie sau otet, coaja de lamiie, o lingurita sare (10 g).

Mod de preparare
Intr-un castron se pun 100 g grasime topita, apa rece, sarea , oul intreg, coaja rasa de lamiie si 400 g faina si se amesteca cu lingura.Dupa ce se framinta bine cu mina, 8-10 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas, aluatul se asaza pe o foaie de nylon, presarata bine cu faina.In acelasi castron, se pune restul de grasime (pastrata la rece, ca sa fie tare, dar nu inghetata) si de faina care se amesteca numai cu virful furculitei (se trece in lung si in lat prin grasime si faina), ca sa se formeze frecatei mai mici; nu se freaca prea mult, ca sa nu se lipeasca intre ei, ci sa ramina infainati.Daca grasimea este moale, nu se formeaza frecatei si atunci, aceasta trebuie intinsa cu cutitul, ceea ce necesita timp mai mult.Frecateii se desarta imediat pe foaia intinsa in forma de
dreptunghi cu grosimea de 1/2 cm si se imprastie, cu mina, egal peste tot. Foaia se ruleaza de la marginea mai lunga.Ruloul se aplatizeaza cu palmele, ca sa nu se rupa foitele si apoi se intinde cu sucitorul in foaie dreptunghiulara mai groasa (de 7-8 mm).Marginile mai inguste se aduc pina la mijlocul foii, apoi se
indoaie inca odata, asa cum s-ar inchide o carte.Dupa ce aluatul a fost tinut in frigider 20 minute, din el se pregatesc 3-4 rulouri in tava mare, ca cea de aragaz.
 
Hi24 Prima pagina
  Sondaj  
Credeti ca Steaua va trece de grupele Ligii Campionilor ?
Da
Nu
Posibil
Nu ma intereseaza
  Hint
Poti sa iti creezi cluburile proprii in care vei dezbate subiectele care te preocupa impreuna cu prietenii tai si nu numai.


  Intrebari Trivia

Crezi ca le stii pe toate?
Testeaza-ti cunostintele generale raspunzand la intrebarile noastre.

  Newsletter
Abonati-va la newsletter-ul Hi24 si veti fi la curent cu toate noutatile
 
  Contact    Publicitate    Copyright © 2006 HI24.ro - Termeni si conditii de utilizare